Hittar du ingen tid i bokningskalendern som passar?

Eller vill du boka på telefon? Ring mig!

073-370 99 18

Vill du komma i kontakt med mig?

Inga frågor är för dumma!

Meddelande

6 + 9 =

Vanliga frågor

1. Hur går behandlingen till?

Varje behandling är individuellt anpassad. Vi inleder besöket med ett samtal om dina besvär. Jag kommer att känna på din puls och titta på din tunga (puls- och tungdiagnostik) och ställa frågor. Därefter kommer jag sätta några mycket tunna nålar på individuellt utvalda punkter, utifrån en traditionell och erfarenhetsmässigt behandlingsmodell.

2. Hur lång tid tar en behandling?

Varje behandling tar vanligtvis en timme. För ett återkommande besök på en lokal skada kanske det räcker med att avsätta kortare tid för behandlingen. Detta bestämmer vi när vi gör en behandlingsplan.

Jag har en kvart mellan bokningarna för att hinna dokumentera, rengöra behandlingsbänk och utrustning och förbereda för nästa patient.

3. Gör det ont?

Jag använder tunna sterila engångsnålar vid behandlingen. De flesta upplever akupunkturbehandlingen som en stunds avkoppling på behandlingsbänken. Behandlingen är inte smärtsam. 

4. Hur många behandlingar krävs?

Vid ett akut problem, som nackspärr eller en stukad hand, kan en behandling räcka men vanligtvis behövs 5 – 10 behandlingar. Ju längre tid du haft dina besväre desto fler behandlingar behövs.

5. Hur ofta tar man behandling?

Vid akuta problem rekommenderas 1 till 2 gånger per vecka. Efter 4 till 5 gånger bör du känna effekt. Ju längre tid man haft sjukdomen, desto fler behandlingar krävs. 

Som förebyggande och friskvårdande behandling rekommderas 1 besök inför varje årstidsväxling, det vill säga 4 gånger per år.

6. Vad bör jag tänka på före / efter en behandling?

Du bör äta innan behandlingen. Kommer du precis före lunchen eller middagen så ät en frukt eller något litet före behandlingen. Effekten av behandlingen kan bli sämre om du dricker kaffe, läsk eller äter choklad precis innan behandlingen.

Efter behandligen bör du inte göra fysiskt ansträngande aktiviteter. 

7. Vad/vem kan man inte behandla?

Akupunktur kan inte behandla cancer och diabetes. Jag behandlar inte heller barn under 8 år, gravida, folk som har blödarsjuka, blodsmitta eller äter Waran. Förutom dessa uppräknade så är möjligheterna nästan oändliga för vad man kan behandla med akupunktur.

Det är ett väldigt brett spektrum av sjukdomstillstånd och besvär som med fördel kan behandlas med akupunktur. Redan 1982 offentliggjorde Världshälso- organisationen (WHO) i samråd med de kinesiska hälsovårdsmyndigheterna att man hade belägg för att c:a 300 sjukdomar kunde botas med akupunktur.

8. Finns det några biverkningar med akupunktur?

Biverkningar är sällsynta. Men var noga med att berätta om du har lätt för att svimma, om du är nyopererad, har pacemaker, protes, hepatit eller någon annan smittosam sjukdom. Jag behandlar inte gravida.

9. Evidens?

Det är ett väldigt brett spektrum av sjukdomstillstånd och besvär som med fördel kan behandlas med akupunktur. Redan 1982 offentliggjorde Världshälso- organisationen (WHO) i samråd med de kinesiska hälsovårdsmyndigheterna att man hade belägg för att c:a 300 sjukdomar kunde botas med akupunktur.

Kring år 2002 kom en uppdaterad rapport från ett universitet i södra Kina där man fann att 420 olika sjukdomar, besvär och åkommor med fördel kunde behandlas med akupunktur. Det väsentliga här är inte hur många sjukdomar som kan behandlas, utom att akupunkturen kan i de flesta fall ses som en behandling som har en allmänt reglerande effekt på hela organismens funktioner, även om man kan rikta dess effekt för att uppnå mer specifika hälsoeffekter, som lindra akuta tanvärk, huvudvärk, sänka ett högt blodtryck, stoppa astmaanfall, vinterkräksjuka, etc.

who-medicine-strategy-201-2023.pdf

Adress

Hemmansvägen 28
Sundsvall

Phone

073 370 99 18

Email

info@annasakupunktur.se

Frågor? Kontakta mig!

4 + 5 =